top of page

Matchplay regels Matchplay is een spelvorm waarin je niet tegen de baan speelt maar tegen je tegenstander. Simpel gezegd, de speler die het minste slagen over een bepaalde hole heeft gedaan heeft die hole gewonnen. Zonder handicap verrekening zal de kans groot zijn dat de speler met de laagste handicap de meeste holes wint. Maar hoe ziet matchplay met handicap verrekening er dan uit?

Handicap verrekening matchplay Singel matches

Stel: speler A en speler B spelen tegen elkaar in een matchplay wedstrijd. Speler A heeft een exact handicap van 18 en speler B heeft een exact handicap van 10. Wat je playing HCP is kun je vinden bij de Handicap tabel klik hier  vinden.

kijk eerst welke baan je gaat lopen en kies dan de daarbij horende Handicap tabel. Speler A heeft  HCP 18  en speler B HCP10 en gaan spelen op de Nijmeegse baan geel . Speler A heeft dan een playing HCP van 21, je ziet dus dat speler A

3 extra slagen krijgt. Speler B heeft een playing HCP van 11, dus maar 1 slag extra.   

In dit geval wordt de playing handicap van speler B (11) afgetrokken van speler A met playing handicap (21).
Speler A speelt handicap 10 en speler B speelt van scratch ( playing handicap 0).
Enkel speler A krijgt extra slagen mee op de holes met strokeindex 1 t/m 10 .

Waarom krijgt enkel speler A slagen mee en speler B niet?

Simpel, op papier is hij de betere speler en zou in theorie beter moeten scoren dan speler A.

Let op: een speler kan maximaal 18 slagen mee krijgen ten opzichte van zijn opponent

Ranking: iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen handicap. Zorg dat je hcp actueel is. heb je een kwalificatie kaart gelopen en veranderd jou handicap, geef dat zo snel mogelijk door. De twee spelers die op 1 Oktober de hoogste totaal score hebben, spelen uiteindelijk de finale. mochten er spelers gelijk eindigen dan tellen de meeste gewonnen holes, mocht het dan nog gelijk staan, dan wint de speler met het laagste handicap. daarna wordt de winnaar bepaald door loting. Bij een gelijk spel in de finale zal er een nieuwe wedstrijd gespeeld worden.

Matchplay competitie finale 2022 + Stablefordtoernooi

De finale van de matchplay zal vrijdag 21 oktober 2022 wederom op Het Rijk Nunspeed  gespeeld worden.

De eerste twee in de ranking spelen daar gratis de finale.

Verder wordt er diezelfde dag ook het jaarlijkse Stablefordtoernooi gespeeld. afsluitend is er de

prijsuitreiking en diner/borrel

 

Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik dat graag.

Groet, Marcel

Matchplay competitie 2022

Vanaf 9 mei 2022 kunnen de onderlinge matchplay wedstrijden gaan plaats vinden. Het is de bedoeling dat iedereen die in aanmerking wil komen voor de mooie trofee en de prachtige prijzen, minimaal tegen 6 verschillende tegenstanders speelt. Dit kan tot  17oktober 2022. De eerste twee spelers spelen daarna een finale. De uitslagen worden via de gemeenschappelijke APP doorgegeven. Op deze site kun je de uitslagen en de stand volgen. De wedstrijden dienen volledig uitgespeeld (18 holes) te worden. geef a.u.b.. de gewonnen, verloren en gelijk gespeelde holes door. (bijvoorbeeld: speler A gewonnen 8, verloren 6, gelijk 4     speler B gewonnen 6, verloren 8, gelijk 4). Het is niet meer toegestaan om meerdere partijen in 1 flight te spelen. Matchplay behoord 1 tegen 1 gespeeld te worden. 

bottom of page